• Home  / 
 • Leksikon
 •  /  Beolab Bang & olufsen – Kæmpeguide 2023

Beolab Bang & olufsen – Kæmpeguide 2023

Beolab

Indfortegnelse:

 

B&O Historie og oprindelse

Bang & Olufsen – B&O, er en dansk virksomhed, der er kendt for sine eksklusive og unikke elektroniske produkter. Stiftet i 1925, har B&O oplevet næsten et århundrede med innovation og design, og har siden da været synonymt med luksus, kvalitet og teknologisk fremskridt. En af de mest kendte produkter fra B&O er deres Beolab højttalere, der er blevet en del af virksomhedens kernekatalog gennem årene. Beolab højttalere er kendt for deres unikke design, høje lydkvalitet og avancerede funktioner, og har opnået kultstatus blandt musik- og lydentusiaster verden over. I denne artikel vil vi tage et dybere kig på Beolab højttalere og deres plads i B&O’s historie og arv.

Beolab Højttalere

Beolab højttalere er en af de mest ikoniske produkter fra Bang & Olufsen, og har været en del af virksomhedens produktlinje i mange år. Beolab højttalere adskiller sig fra B&O’s passive højttalere, Beovox, ved at være aktive højttalere, hvilket betyder, at de har en indbygget forstærker og kredsløb, der driver lyden. Deres opmærksomhed på detaljer og kvalitet i både materialer og udseende gør dem til en æstetisk tilføjelse til enhver stue.

Men Beolab højttalere er ikke kun smukke at se på – de leverer også en fremragende lydkvalitet. Deres avancerede lydteknologi giver en kraftfuld og detaljeret lyd, med en jævn balance mellem bas, mellemtone og diskant. Nogle nye modeller af Beolab højttalere er desuden udstyret med trådløs tilslutning, hvilket gør det nemt at streame musik fra en smartphone eller tablet. For ældre Beolab højttalere, som Beolab 6000 og Beolab 8000, er der dog stadig mulighed for at opnå trådløs lyd ved at tilslutte en trådløs streamer.

Alt i alt er Beolab højttalere et symbol på B&O’s dedikation til innovation, design og lydkvalitet. De er blevet en favorit blandt musik- og lydentusiaster, og deres evne til at kombinere æstetik, teknologi og trådløs tilslutning gør dem til en værdifuld investering for dem, der søger den bedste lydoplevelse.

 

Gør Dine Beolab højttalere trådløse

Mange ejere af ældre Beolab højttalere ønsker at opdatere deres system for at få mulighed for trådløs lydstreaming. Heldigvis er det nemt at gøre Beolab højttalere trådløse ved at tilføje en trådløs streamer. Der er tre populære muligheder for at gøre dine Beolab højttalere trådløse: Bluetooth-streaming, Linkplay-streaming og AirPlay-streaming.

Bluetooth-streaming tillader dig at streame musik direkte fra en smartphone, tablet eller computer til dine Beolab højttalere. Du kan blot tilslutte en Bluetooth-streamer til dine højttalere, og så er du klar til at streame musik.

Linkplay-streaming er en anden populær mulighed for at gøre Beolab højttalere trådløse. Linkplay-streamere er specielt designet til at give trådløs lydstreaming til højttalere, og de fungerer med en bred vifte af højttalermodeller, inklusiv Beolab højttalere.

AirPlay-streaming er en tredje mulighed, der giver dig mulighed for at streame musik fra en Apple-enhed, som en iPhone, iPad eller MacBook, direkte til dine Beolab højttalere. Du skal bare tilslutte en AirPlay-streamer til dine højttalere, og så er du klar til at streame musik.

Læs om hvad airplay og Airplay 2 medmultirumslyd i dette blog indlæg

Uanset hvilken streaming-mulighed du vælger, giver det at gøre dine Beolab højttalere trådløse dig mulighed for at få den bedste lydoplevelse, uden besværet med ledninger og kabler.

Beolab 8000 Streamer

Læs mere: Beolab 8000 streamer

Beolab 6000 Streamer

Læs mere Beolab 6000 Streamer

Tilslutning af streamer til beolab højttaler

Tilslutning af Streamer til Beolab højttaler

På alle Beolab højttaler der har er et RCA / phonostik som vidst på billedet ovenover kan du nemt tilslutte en streamer.

Tilslutning af streamer til Beolab højttaler

På hver Beolab kobler du som vist på billedet  et RCA stik til hver højttaler, sætter den på line in og nu tændes Beolab højttaleren hver gang streameren tændes og sender lyd ind i Beolab højttaleren. Du skal sørge for at have et langt nok kabel (f eks.Minijack til phonokabel 3 meter ) mellem de 2 højttalere og streameren vil skulle liges i mellem de 2 højttalere.

Herefter tilslutter du din streamer som beskrevet under den streamer du har valgt, altså det er afhængigt af om du har valgt Bluetooth, Airplay eller linkplay.

Beolab 6000

Beolab 6000 Højttaler

Bang og olufsen fik den anerkendte designer David Lewis til at designe Beolab 6000 og den kom på markedet tilbage i 1992 og er stadig den dag i dag en meget populær højttaler at have stående i stuen.

Højttaleren er fremstillet i aluminium som er bøjet i et helt stykke for at opnå det flotte design og udtryk.

De blev fremstillet i farverne:

 • Silver,
 • Grey,
 • Blue,
 • Red
 • Green,
 • Sky blue

Beolab 6000 er sikkert en af de mest kendte højttaler i verden og står til udstilling på Museum of modern art i New york.

Kilde / læs mere Beoworld

 

Højttaler enheder til Beolab 6000

Beolab højttalerenhde

Bang og Olufsen har valgt en lille 3″ højttaler enhed som er designet til et meget lille kabinet, højttaleren enheden har en firkantet plastik front som gør højttaleren enheden umulig at skaffe i dag, både originalt og uoriginalt som man ellers kan ved de fleste andre højttaler.

Højttalerenheden blev fremstillet lige før man rigtig begyndte at bruge betyl gummi, og derfor mørner kant ophængene selv om de egentlig er lavet med gummi ophæng.

Reparation af Beolab 6000

Beolab kantophæng

Da højttaleren er utrolig flot anbefaler vi bestemt at du vælger at reparere dine Beolab 6000, du kan nemt det selv.

 1. Du skal rense det gamle kantophæng af med en hobbykniv, du kan nemt skære det frit ved at kører kniven langs kanten først yderkanten og derefter den inderste kant.
 2. Derefter smøre du lim på ringen på højttalerenheden og glatter ud med en finger eller pensel.
 3. Så vender du kantophænget på hovedet og smører lim på den inderste kant på kantophænget, glatter igen ud.
 4. Ligger kantophænget på højttalerenheden og sørger for at det er centret.
 5. Tryk kantophæng godt fast hele vejen rundt, gør det igen efter 10-15 min
 6. Nu er dine enheder klar til at bliver monteret igen – nyd musikken !

Hvis du selv ønsker at udskifte kantophængene kan du finde nye her. Beolab 6000 Kantophæng

De mest kendte Bang & Olufsen BeoLab modeller gennem tiden

BeoLab 3500:

Beolab 3500

BeoLab 3500 er en kompakt højttaler fra Bang & Olufsen, der blev lanceret i 1999. Den er kendt for sin høje lydkvalitet og kompakte størrelse, der gør den nem at placere i ethvert rum. BeoLab 3500 er udstyret med avancerede teknologier, herunder en aktiv filterteknologi, der sikrer en ensartet lydfordeling.

BeoLab 4000:

Beolab 4000

BeoLab 4000 er en anden højttaler i premium klassen, også fra Bang & Olufsen. Den blev lanceret i 2003 og er kendt for sin elegante design og avancerede teknologi. BeoLab 4000 har en kompakt størrelse, men er udstyret med en stor højttaler enhed, der giver en kraftfuld og klar lyd.

BeoLab 6000:

Beolab 6000

BeoLab 6000 er en højttaler i premium klassen, designet af Bang & Olufsen. Den blev lanceret i 2005 og er kendt for sin høje lydkvalitet og avancerede teknologi. BeoLab 6000 har en kompakt størrelse og er udstyret med en unik akustisk linseteknologi, der sikrer en ensartet og kraftfuld lydfordeling i rummet.

BeoLab 8000:

Beolab 8000

Beolab 8000 Dette er et af de første BeoLab-modeller, der blev lanceret i 2003. Det er en kompakt og elegant højttaler med et simpelt design, der passer ind i stort set enhver indretning.

BeoLab 5:

Beolab 5

BeoLab 5 er en high-end højttaler, der blev lanceret i 2006. Det er kendt for sin høje lydkvalitet og avancerede funktioner, såsom aktiv støjreduktion og automatisk justering af lydstyrken i forhold til rummets størrelse.

BeoLab 90:

Beolab 90

BeoLab 90 er en high-end surround sound højttaler, der blev lanceret i 2016. Det har en unik og moderne design, og er udstyret med avancerede funktioner, såsom aktiv lydstyrkekontrol og automatisk justering af lydstyrken i forhold til rummets størrelse.

BeoLab 50:

Beolab 50

BeoLab 50 er en high-end, trådløs højttaler, der blev lanceret i 2018. Den har en kraftig lyd og en simpel, elegant design, der gør den velegnet til ethvert rum i hjemmet.

BeoLab 19:

Beolab 19

BeoLab 19 er en trådløs højttaler, der blev lanceret i 2019. Den er kendt for sin kompakte størrelse og høje lydkvalitet, og den kan nemt tilsluttes til enhver enhed med Bluetooth eller Wi-Fi.

Dette er selvfølgelig kun et udvalg af BeoLab modellerne. Der er mange flere modeller, der er blevet lanceret gennem årene, og hver enkelt af dem har deres unikke funktioner og design.

FAQ om Beolab og B&O

Hvornår blev Bang & Olufsen grundlagt?
B&O blev grundlagt i 1925.

Hvad er Beolab højttalere kendt for?
Beolab højttalere er kendt for deres unikke design, høje lydkvalitet og avancerede funktioner. De er en æstetisk tilføjelse til enhver stue, samtidig med at de leverer en fremragende lydkvalitet.

 

Hvad adskiller Beolab højttalere fra B&O’s passive højttalere, Beovox?
Beolab højttalere er aktive højttalere med en indbygget forstærker og kredsløb, mens Beovox er passive højttalere.

 

Har alle Beolab højttalere trådløs tilslutning?
Nogle nye modeller af Beolab højttalere har trådløs tilslutning, mens ældre modeller kan opnå trådløs tilslutning ved at tilslutte en trådløs streamer.

 

Hvordan kan jeg gøre mine ældre Beolab højttalere trådløse?
Du kan gøre dine ældre Beolab højttalere trådløse ved at tilføje en trådløs streamer, fx en Bluetooth-streamer, Linkplay-streamer eller AirPlay-streamer.

 

Hvilke muligheder er der for trådløs tilslutning til Beolab højttalere?
De tre populære muligheder for trådløs tilslutning til Beolab højttalere er Bluetooth-streaming, Linkplay-streaming og AirPlay-streaming.

Summary
Beolab Højttalere - Kæmpeguide, streaming og reparation
Article Name
Beolab Højttalere - Kæmpeguide, streaming og reparation
Description
B&O's historie og en kæmpe guide til at gøre dine Beolab højttaler trådløse og hvordan du tilslutter en streamer. Du kan også læse om hvordan du kan reparere din Beolab 6000 højttaler
Author
Publisher Name
Bekent
Publisher Logo
Facebookgoogle_plusmail
2 comments

Leave a comment: