• Home  / 
  • FAQ
  •  /  Hvad er bluetooth – Læs historien om bluetooth

Hvad er bluetooth – Læs historien om bluetooth

Hvad er bluetooth - Bluetooth logo

Hvad er bluetooth, det er et spørgsmål vi ofte får i vores kundeservice og det vil jeg forsøge at forklare her. 

Hvad er bluetooth - Bluetooth logo

Kort fortalt er "bluetooth trådløs kommunikation over kort afstande".  Man aktivere bluetooth på den enhed man ønsker at forbinde, når ens mobil, tablet, computer eller andet apparat er aktiveret kan du nu søge efter enheder i nærheden og parre til denne enhed. 

Når dine 2 enheder er forbundet kan sende information eller data imellem de 2 enheder.  Ofte vil denne information være data i form af lyd, f.eks kan du sende lyd fra din mobil til et sæt bluetooth højttaler eller til en bluetooth forstærker.

Hvorfor hedder det bluetooth ? 

Det er faktisk en lille sjov historie hvor bluetooth kom til at hedde bluetooth, især når man kommer fra Danmark. 

Bluetooth betyder nemlig blåtand der stammer fra navnet på Danmarks konge tilbage i vikingtiden i årene 958 - 987, Han hed Harald Blåtand og det menes navnet skyldes at han havde en sort eller blå tand. Andre mener det skyldes han modsat andre vikinger var meget mørk i huden.  

Harald blåtand var jo den konge der forenede Norge og Danmark og da man sigtede på at forene computer og telefon industrien navn gav man teknikken Bluetooth. ​

Forskellen på bluetooth 3.0 , 4.0 og 4.2 

Bluetooth er som de fleste teknologier i en rivende udvikling og der sker hele tiden forbedringer og nye versioner kommer hele tiden på markedet, men hvad er forskellen egentlig ?

Bluetooth 3.0​

Bluetooth 3.0 er den version hvor der virkelig kom fart over transmission af ​data og det blev meget anvendeligt. Samtidig lykkedes det at mindske strømforbruget, så man f.eks kunne bruge bluetooth hovedtelefoner i længere tiden uden at skulle skifte batterier. 

​Bluetooth 4.0 

​Med Bluetooth 4.0 lykkedes det at øge rækkevidden og man fik endnu mindre strømforbrug som også blev kaldt Bluetooth low energy og bluetooth kunne anvendes i endnu flere produkter. 

Bluetooth 4.2​

Bluetooth 4.2 er den teknik vi anvender i dag og i denne version fik hastigheden et godt skub frem ad. Derudover har man øget sikkerheden på bluetooth. ​

Produkter med Bluetooth

Bluetooth kan anvendes i mange produkter, og er perfekt til at overføre lyd fra din mobil eller tablet til højttaler eller forstærker. Jeg vil her komme med et par eksempler på vores produkter med bluetooth hvor du nemt kan streame din musik.

Indbygnings højttaler med bluetooth

Spe-230bt er sæt diskret indbygnings højttaler med indbygget forstærker og bleutooth modtager.

Bluetooth modtager til stereoanlæg eller aktive højttaler

Bluetooth streamer

WSA-2 er en smart lille bluetooth modtager du kan  tilslutte dine aktiv højttaler eller dit almindelige stereo anlæg og streame trådløst fra din mobil telefon eller tablet.

Facebookgoogle_plusmail
4 comments

Leave a comment: