Indbygningshøjttaler i troltekt – skjult lyd !

Troltekt - kendt for gode lyd egenskaber

Mange bruger troltekt til at at forbedre lyd akustikken i rummet, grunden til troltekt forbedre akustikken er dens høje absorptionskoefficient. den vil populært sige at den dæmper lyden  så du undgår rigtig meget efterklang og ekko, det giver et mere præcist og behageligt lydklima. 

Efterklangstid i Troltekt

Efterklangstiden er kort fortalt hvor lang tid der tager lyden at dø ud i et givet rum, f.eks når du klapper i hænderne i et rum. Det er  den tid det tager et lydimplus i sekunder at falde 60 dB. Jo kortere efterklangstid jo bedre akustik vil der være et i et rum. Generelt kan man sige at klatte og hårde overflader har den længst efterklangstid og  bløde materialer har den  korte's efterklangstid og der med den bedste akustik. 

Absorptionskoeffecient i  troltekt

Absorptionskoefficienten er et udtryk for hvor stor en del af lyden der der bliver absorberet i et material og det er en faktor på mellem 0 - 1, hvor ved 0 bliver ingen lydabsorberet og ved 1 absorbere materialet hele lyd energien.  Beton har en typisk en  absorptionskoefficient på 0,01 - 0,02 svarende til 1-2 procent og i troltekt 0,8-0,9 svarende til 80-90 procent. 

Læs mere på troltekt's hjemmeside. 

Indbygningshøjttaler i troltekt

Med indbygningshøjttaler får du en god lyd og et diskret design, vælger du f.eks en hvid troltekt til et sæt hvide indbygningshøjttaler får du et meget diskret udtryk sammen med en virkelig god lydgengivelse.

Vi anbefaler at du benytter indbygnings højttaler med en såkaldt "edgeless" kant, det vil sige at frontgitteret går helt ud til kanten og du får det mest diskret udtryk. Du  finder vores udvalg af indbygningshøjttaler her .

Peter Kjeld's indbygningshøjttaler projekt

Vores kunde Peter Kjeld har været venlig at sende nogle billeder fra hans spændende projekt som jeg har fået lov at dele med dig. Peter ville gerne gå endnu videre, hans indbygningshøjttaler skulle være helt usynlige. 

Peter løste denne udfordring ved at fræse en firkant ned i troltekten og montere højttaler fra oven, men kan lyden komme igennem troltekt, ja den kan den faktisk godt, det er naturligvis diskanten der bliver dæmpet mest og det løste Peter ved at hæve diskanten 3 db på højttaleren. 

Peter skrev 

Peter Kjeld

Kunde hos Bekent.dk

Hej Bent


Jeg lovede dig at melde tilbage ang. montering bag Troldtekt.

Jeg har fræst pladen ned fra bagsiden, så der er 10mm tilbage. (Pladen er 25mm)

Diskant er sat til +3dB, og det kompenserer ok dæmpningen gennem pladen.

Ulæmpen ved montering i loft er at lyden spiller nedad og det virker underligt at gå forbi den.

Men jeg skal bruge dem til baghøjttalere i min surround konfiguration, så jeg tror det kommer til at virke fint.


Billeder fra Peter kjeld's usynlig indbygningshøjttaler projekt i troltekt

Enter your text here...

Facebookgoogle_plusmail

Leave a comment: