Modtag RSS

Forstærker
1 til 21 ud af 98

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

1 til 21 ud af 98

pr. side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hvad er en forstærker?

Ønsker du ekstra volumen på lyden, når du hører musik, eller skal du have mere spænding, når du skal se en film? Så kan du vælge en forstærker.

 En forstærker er som ordet indikerer, en enhed der forstærker lyd - altså gør den mere tydelig. Den er et apparat, som kan forstærke et elektrisk eller andet signal. Det vil sige, at den kan øge effekten af det signal, der sendes til forstærkeren blandt andet fra et musikanlæg.

 En forstærker kan sættes til et traditionelt stereoanlæg, en CD afspiller, radio, TV eller anden form for enhed. Og så skal der nogle højttalere til, som lyden kan komme ud af. Det er et must, at forstærkeren sættes til en enhed og til højttalere, før der kan komme lyd ud. En forstærker virker altså ikke separat.

 Det betyder også, at det er vigtigt at vælge en forstærker, der passer til den enhed, man nu har, eller som man vil investere i. Samtidig skal du også tænke på valget af højttalere, som har meget at sige i forhold til lyden. Hvis du skal holde en kæmpe fest, er det nok ikke tilstrækkeligt med små satellit højttalere og en mindre forstærker. Der skal du nok ud i at anskaffe dig store gulvhøjttalere og en større forstærker. Vi har et stort udvalg af højttalere, som du kan se her.

 

Overblik over forskellige typer forstærkere

Som med så meget andet, findes der også forskellige typer forstærkere. I vores produktsortiment har vi et stort udvalg af de forskellige typer. 

Overordnet skelner man typisk mellem tre typer af forstærkere. Disse er 1) en integreret forstærker, 2) en separat forforstærker og 3) en separat effektforstærker. 

 • En integreret forstærker er en samlet løsning, der både indeholder en forforstærker og en effektforstærker i samme kabinet. Hvis du ønsker en billigere pris, vil den integrerede forstærker typisk være at foretrække.

 • En forforstærker kan bruges med almindelige højttalere og en effektforstærker. Den har funktioner som indgangsvælger og volumeregulering. I nogle forforstærkere er der også DAC og streaming. DAC også kaldet D/A konverter, som konverterer et digital signal til analogt signal.

 • En separat effektforstærker kan opgradere effekten og lydkvaliteten på din nuværende forstærker. En effektforstærker kan holde til lidt af hvert. Hvis dine højttalere er tunge, kan du altid regne med, at der er nok strøm til at en effektforstærker, kan løse den opgave.

 

De separate forstærkere har større fleksibilitet. Med disse kan du tilpasse lyden, præcis som du ønsker den. Disse er oftest også dyrere end en integreret forstærker. Uanset hvad, skal du huske at sikre dig, at du har de dele og tilslutninger, der skal til for, at forstærkeren kan fungere.

 I vores udvalg af forstærkere har vi inddelt dem i flere kategorier. De omfatter blandt andet stereo, bluetooth og digitale forstærkere. Mærker vi forhandler er blandt andet Onkyo, TEAC og Img Stageline. Du kan se vores kategorier for forstærkere her.

 Hvis du har spørgsmål til dit valg af forstærkere, så er vi klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte vores kundeservice på telefon: 36 98 17 19.

 

Fordele ved forstærkere

Du vil måske tænke, at en forstærker er stor og klodset i forhold til de mange andre alternative højttalere, du kan få i dag. Men der er bare intet, der spiller som en forstærker. Ingen andre apparater kan leve op til den samme gode lyd.

 Med et par gode højttalere til får du en lyd, som hverken din mini bluetooth højttaler eller andet kan give dig. Forstærkeren forvandler lyden til en helt eminent lyd, som er en fryd for dine ører. Er du en vaskeægte musiknørd, bør du klart vælge en forstærker, for at lydkvaliteten er helt i top.

 Med hensyn til pris så findes der i dag et hav af tilbud på forstærkere og til forskellige priser. I gamle dage kostede alle forstærkere en formue. Den udviklingen, der har været inden for feltet, har muliggjort, at du sagtens kan få en velfungerende forstærker til en fornuftig pris. Og så kan du få dem i masser af størrelser, så de ikke behøver at fylde halvdelen af din stue.

 

Udviklingen af anlæg og forstærkere i de danske hjem

I dag er minimalisme en trend i danske hjem. Vi elsker, at det er enkelt. Dog bliver der stadig solgt en del forstærkere til Hr. og Fru. Danmark.

 Vi skal blot få årtier tilbage, hvor stereoanlæg og forstærkere var en integreret del i hjemmet. Og der havde man intet problem med, at det fyldte lidt. Det var der faktisk status i. Så kunne manden i hjemmet rigtig prale med, hvor højt der kunne spilles i weekenderne.

 Men så kom mp3-afspillere og efterfølgende computere og mobilenheder, som der kan afspilles musik fra. Det har også bevirket også, at CD’en nærmest er død i dag - hvorfor anlæg ikke anvendes så hyppigt mere.


I dag kobler de fleste deres mobilenhed eller iPod til en dock med højttaler eller sætter musik eller radio på over TV’et. Mange klar over, at det ikke giver samme lydoplevelse. Det opdager flere og flere, og derfor vil de gerne investere i ordentlige apparater, som man i dag sagtens kan koble til fra sine mobil eller andet. Du kan for eksempel tilkoble din mobil til en af vores bluetooth forstærkere