Forforstærker
-
XY-BDT Bluetooth Receiver med AUX & Toneregulering
169,00 DKK -
Tangent PreAmp II
1.499,00 DKK
Få stjerneklare signaler med markedets bedste forforstærkere
Find et grundlæggende udvalg af forforstærkere her på siden. Vi tilbyder forforstærkere til ethvert behov - om det er en separat forforstærker, der gør signalet klart til processering og effektforstærkeren, eller om det er en indbygget forforstærker i en integreret løsning. Her kan du finde præcist det, du har brug for.
Skal du have en simpel forforstærker, der blot kommer med RCA/phono ind- og udgange? Eller skal det være en forforstærker, der kan klare flere forskellige typer af analoge ind- og udgangsmuligheder - eller måske en forforstærker, der tager og sender trådløse signaler? Ja, her på siden finder du det hele i vores udvalg af forforstærkere.
Hvad gør en forforstærker?
En forforstærker er et ofte overset element i lydproduktion, da den ofte kommer indbygget i andre løsninger - fx i integrerede forstærkere. Ikke desto mindre er en forforstærker altså et ganske kritisk redskab, hvis man vil omdanne et lydsignal til vibrationer i en højttaler - og dermed lyd i et rum.
Inden vi går i dybden med hvad en forforstærker gør skal vi forstå os på lydsignaler. Et lydsignal er et elektrisk signal, og disse signaler kommer i flere forskellige varianter. Et af varianterne på et lydsignal er det, man kalder mic-level - det er et lydsignal, som det ser ud, lige efter det er blevet optaget.
I første omgang skaber man nemlig lydsignaler ved at lade en mikrofon (eller en anden device) optage en lyd ude fra den virkelige verden. Inde i mikrofonen sidder der en membran, som vibrerer når lydbølger rammer den. Membranen er koblet op på en magnet, der bevæger sig med disse vibrationer. Rundt om magneten sidder der en kobberspole, og når magneten bevæger sig frem og tilbage igennem denne spole får den bitte små elektriske signaler til at løbe langs spolen og en dertil koblet ledning. Disse små signaler kalder man for mic-level signaler - de er så svage, så hvis du sendte dem igennem ledningen, og direkte ud i en anden højttaler igen, så ville signalet ikke få højttalerens indre arkitektur til at vibrere mere end membranen oprindeligt gjorde det i mikrofonen - og det producerer altså ikke nogen synderligt begejstrende lyd.
Ind kommer nu forforstærkeren. Forforstærkerens opgave er at tage et mic-level signal, umiddelbart efter det er produceret, og forstærke det op til et line-level signal - et signal, som der nu er en vis kraft på. Denne kraft skal bruges, når signalet skal behandles. Hvis du fx gerne vil fjerne baggrundsstøj, opjustere bassen eller modificere diskanten, så skal du arbejde med et line-level signal. En god forforstærker formår desuden at opjustere mic-signalets kraft, så dette sker “rent” - dvs. uden, at der sniger sig ekstra grums og snavs i form af kratten eller baggrundsstøj ind på line-level signalet.
Dette er altså grunden til, at man skal bruge en forforstærker. Uden en forforstærker ville behandling og videresendelse af lydsignaler fra mikrofonen til højttaleren ikke være muligt - eller i hvert fald ville det ikke producere en lyd af den styrke og det format, som slutbrugeren ville ønske sig.
Se vores komplette udvalg af forstærkere
Skal vi hjælpe dig videre med at vælge en forforstærker?
Er du i tvivl om hvilken type forforstærker, der er det rette valg for dig? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi står altid klar til at rådgive og hjælpe dig videre, så du ender ud med det produkt, din situation kræver. Ring eller skriv med dit spørgsmål - det er kvit og frit, og ganske uforpligtende.