Integreret forstærkere




7 vare(r)

pr. side

7 vare(r)

pr. side

Få hele lydoplevelsen med markedets bedste integrerede forstærkere

Få forbundet samtlige af dine devices og speakers med en integreret forstærker. Her på siden finder du flere forskellige varianter af integrerede forstærkere til ethvert behov. Integrerede forstærkere er den type forstærker, som er det mest almindelige valg til Hi-fi. Fælles for alle integrerede forstærkere, som du finder her på siden, er, at de alle tilbyder et væld af input- og output-muligheder. Nærlæs specifikationerne under de enkelte forstærkere for at finde den, som passer til dine behov.

 

Når du skal finde en integreret forstærker, så er det vigtigt, at du finder en forstærker, der giver dig adgang til alle de kildeinputs, som du plejer at bruge. Sørg for, at din nye, integrerede forstærker understøtter alle de forbindelser og komponenter, som du i forvejen har og benytter dig af. 

 

Hvis du har en subwoofer, så sørg for at få en integreret forstærker med subwoofer-output; eller hvis du har en pladespiller, så skal du sørger for, at din integrerede forstærker har en phono-indgang til pladespillere. Det samme gør sig gældende, hvis du leder efter integrerede forstærkere, der understøtter bestemte former for trådløse input-signaler. Vores forskellige integrerede forstærkere har alle en kombination af digitale og analoge indgange. Dermed får du hos os kun de mest alsidige forstærkere af denne type.



Hvad er en integreret forstærker?

En integreret forstærker er to simple forstærkerkomponenter samlet i én. Den består først og fremmest af en forforstærker, der sørger for at forstærke lyden fra mic-level eller instrument-level og op til line-level. Dernæst indeholder en integreret forstærker også en effektforstærker. Denne sørger for, at input-signalet bliver sendt videre i et rigtigt og kraftigt format til speakeren.



Forforstærkeren i en integreret forstærker

Forforstærkeren er ofte en overset komponent. Ikke desto mindre er forforstærkeren af stor vigtighed. Den sørger for, at et mic-level signal opjusteres til det, vi kalder et line-level-signal. For at input-signalet kan processeres og sendes videre med en effektforstærker til speakeren kræves det som oftest, at input-signalet er et line-level-signal.

 

Forforstærkerens rolle kan bedst beskrives, hvis vi tager den klassiske vinyl-plade som eksempel. I en vinylplade findes der tusindvis af små riller. Når pladen drejes rundt i en konstant fart følger pladespillerens nål disse riller i deres spor. Nede i rillerne er der små ujævnheder, som får nålen til at vibrere i sporet - ganske, ganske lidt. Og denne fysiske vibration i nålen skaber alene den selv samme lyd, som du (efter lidt behandling) kan høre gennem højtalerne - bare i meget lille format. Det, der sker på mikroniveauet, er, at de små fysiske vibrationer i nålen omdannes til tilsvarende små elektriske signaler - nålen er nemlig koblet til en lille magnet, der sidder inde i en kobbertrådsspole. De små elektriske signaler føres videre til pladespillerens output - og dette output af svage, elektriske signaler er det, vi kalder for mic-level. Det er dette mic-level, som forforstærkeren skruer op for. Så kan signalet rejse videre og behandles, før det sendes ud til højttalerne gennem en effektforstærker.



Effektforstærkeren i en integreret forstærker

En effektforstærker er af lige så stor vigtighed som forforstærkeren. Effektforstærkeren sørger for at forstærke signalet yderligere op, så det når et niveau, der er stærkt nok til at skabe de fysiske processer inde i en højttaler, der producerer den endelige lyd.

 

Det er ikke alle output-signaler, der kræver en forforstærker - et eksempel er det output, som mange mobiltelefoner laver i jackstikket. Til gengæld kræver stort set samtlige lydsignaler en effektforstærker, før de kan laves om til lyden i en højttaler. 

 

Hvis en effektforstærker ikke blev brugt, så ville lyden i højttaleren nærmest ikke kunne høres. Måske har du engang prøvet at koble et lydsignal direkte på en speaker med indbygget effektforstærker, som ikke var tændt - og alligevel hørt en lyd fra højttaleren. Det sjove er nemlig, at hvis du her lægger øret helt op ad speakeren, så kan du faktisk høre, at den afspiller lyden, du sender afsted mod den. I sådan et tilfælde er lyden bare lige så svær at høre som lyden af en nål, der bliver tabt 40 meter fra dig.



Skal vi hjælpe dig videre?

Er du i tvivl om hvilken integreret forstærker, der er det optimale valg for dig? Så tøv ikke med at kontakte os over telefon eller mail. Vi står altid klar til at hjælpe dig videre, så du får den bedste oplevelse med vores produkter. Og vores hjælp er selvfølgelig gratis - og ganske uforpligtende.