KatagorierPa Højtaler
1 til 20 ud af 60

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 20 ud af 60

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Passive højtalere

Passive PA højtalere er den traditionelle højtalere, der skal bruge en forstærker til at spille, hvor den aktive højtaler blot skal havde et signal direkte fra din mixer eller anden signal giver.

Til faste installationer i en hal eller natklub er dette stadig den bedste løsning. Siden forstærkerne sider i et rack kan du slukke et sted når PA systemet ikke er i brug, hvor ved aktive systemer sider power knappen bag på hver højtaler, grundet den indbygget forstærker. Tit og ofte er en fast installation brugt af flere forskellige brugere, og det gør at nogle af disse brugere ikke nødvendigvis har helt styr på hele systemet, og ved det uheldigvis spille for højt på dele af systemet uden at vide det, i det clipping lyset er bag på en aktiv højtaler, og på et passivt system er det vist i forstærker racket. Sidst men ikke mindst er der en gain kontrol bag på en aktiv højtaler at du har behov for at regulere på nogle gange, for at regulere hvor meget der kommer fra hver højtaler. Hvis du har let til at komme til denne volume kontrol betyder det højest sandsynligt at en gæst også har det, og potentielt har en dyr pilfinger, eller også har du højtalerne placeret i loftet eller i en rigge over en scene, og en stige eller lift skal bruges til justere.

Passiv eller Aktive Højttaler ?

Dermed en hel del grunde til at vælge passivt til faste installationer. Men der altid en situation hvor der en undtagelse, og aktivt viser sig at være vejen frem til en fast installation, men ovenstående er tilfælde i langt de fleste tilfælde.

Prisen imellem passive og aktive PA systemer er blevet udlignet, således det bliver det samme i sidste ende.

Til fældes for alle vores passive PA højtalere er virkelig god lyd kvalitet i forhold til pengene. Ud over at der naturligvis er blevet brugt Monacors egne enheder, er der blevet brugt Beyma, Faitalpro og Celestion alle mærker der har nærmest Hi-fi lignende lyd, der gør dem behagelige at lytte til selv ved høje lydtryk, mens stadig at bevare en fantastisk følsomhed der gør at der kan spilles betydelig højere og længere tid en hvad en Hi-fi højtaler kan.