Studie mikrofoner
6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

Studie mikrofoner

Studiemikrofoner til forskellige formål

Som navnet antyder, så anvendes studiemikrofoner til lydoptagelser, hvor der lægges vægt på at signalet har høj lydkvalitet med meget lidt støj. Studiemikrofoner er især velegnet til optagelse af vokal samt andre nære lydkilder.

Denne type mikrofon er nemlig egnet til forskellige formål. Udover at være egnet til et professionelt musikstudie, kan man også anvende denne mikrofon i sit hjemmestudie. For eksempel er denne mikrofon også velegnet til at lave Youtube-indslag, podcast og til sang.

Optagemønster og studiemikrofon

Hvilket præcist optagemønster din studiemikrofon skal have, afhænger meget af hvilket resultat du gerne vil opnå.

Men som regel opnår man næsten altid det bedste resultat med en mikrofon med et cardioid optagemønster - altså et hjerte formet optage mønster som optager direkte udefra mikrofon og mindske derved lyd fra reflekterende vægge og lignende. I tilfældet af, at I er to personer, der skal optage lyd kan man vælge en mikrofon med omnidirektionel optage mønster, men det mest optimale vil være en mikrofon pr. person. Dette giver det bedste resultat.

Studiemikrofon – dynamisk eller kondensator mikrofon?

Der findes flere typer af mikrofoner, de mest brugte er den dynamisk mikrofon, som er en mikrofon der kan tåle et højere lydtryk. Kondensator mikrofon er det fortrukne valg til studie brug, da den er meget mere følsom og vil gengive lyden med en større detaljerigdom. I vores artikel Valg af mikrofon kan du læse mere om de forskellige mikrofontyper og deres karakteristika.

Vælg et godt mikrofonstativ- og tilbehør til din studiemikrofon

Lige som et hus ikke er noget værd uden et solidt fundament er en mikrofon ikke noget været uden et godt og solidt mikrofon stativ. Men udover det er solidt er det faktisk også vigtigt at det er støddæmpende, derudover er det vigtigt at have en såkaldt Spider (edderkop) til at hænge mikrofon i, på den måde undgår du at overfører lyde fra gulv, bord og lignende. Det er også en god idé at overveje et popfilter fjerne de fleste ”p-lyde” under de optagelser og er med til at sikre et bedre resultat. F.eks. kan vi anbefale dette popfilter: WS-100 popfilter eller kan du også kigge mere i vores mikrofon tilbehør.

 

Skal vi hjælpe dig?

Hos BeKent har vi over 25 års erfaring, hvorfor vi altid står klar til at finde den bedste løsning til din studiemikrofon. Derfor, er du på jagt efter ny studiemikrofon og har spørgsmål til dit valg, så er vi klar til at hjælpe dig. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på kontakt@bekent.dk eller på telefon 42 90 50 42.