KatagorierModtag RSS

Mikrofon
1 til 16 ud af 289

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 16 ud af 289

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Køb den rigtige mikrofon

Køb en mikrofon

Vi har et kæmpe udvalg af mikrofoner til et ethvert behov og formål, Der findes mange typer mikrofoner og mange optagemønstre, Der er små og store mikrofon, med kabel og trådløse mikrofoner, Vi hjælper dig gerne med at vælge den rigtige mikrofon til din opgave. Vi fører nogle af de bedste mikrofoner på markedet fra tyske img stageline og Monacor. Vi har også skrevet en lille artikel om valg af mikrofon du kan læse. Vi er uddannet og har 25 år erfaring, skriv eller ring, så finder vi den rigtige løsning til dit budget.

 

Hvad er en Mikrofon ?

En mikrofon er en transducere der omformer lyden til et elektrisk signal. Man kan sige at lyden svingninger omdannes til et elektrisk signal, altså strøm og spænding. Der er igennem de sidste årtiere udviklet meget på mikrofoner og de fåes i dag i mange typer. Nogle kræver mikrofon forstærker andre phantom strøm forsyning lige som der findes forskellige optage mønstre.

 

Dynamisk eller kondensator mikrofon ?

 

Den dynamiske mikrofon

Dynamisk mikrofon

Den dynamisk mikrofon er ofte den håndholdte sang mikrofon du kender, fordelen ved den dynamisk er den er meget hårdfør, både overfor for slag og stød men også lydtryk. Derfor bruges de ofte til livet på scenen som kan være en hård omgang for en mikrofon. Ulempen ved denne type mikrofon er den ikke er så følsom og har ikke helt samme detalje rigdom som en kondensator mikrofon. Dette er dog en fordel på scene, dag man ofte ikke ønske at høre alle detalje såsom fodtrin og lign. 

Den dynamiske mikrofon er stort set opbygget lige som en højttaler, en spole med en lille membram der opfanger lyden, spolen er placeret i et magnet felt og der bliver derved lavet en strøm ved hver lyd impuls. Den kan også være opbygget med et ledende bånd der er ophænget i et magnet felt. Båndet er tilkoblet en transformator i selve mikrofon. 

 

Kondensator mikrofonen

Kondensator mikrofon

Kondensator mikrofon eller condenser microphone som den også kaldes bruges ofte til studie optagelse hvor man ønsker en høj følsomhed og en meget højt detalje rigdom.  Denne mikrofon type omfanger meget mere end den dynamiske og den er også meget følsom over for fysisk påvirkning. Denne mikrofon type monteres ofte i en såkaldt spider da den forhindre at lyde fra gulv og omgivelser bliver overført til den følsomme mikrofon. En spider er ellastikker ophængt i et mønster så mindst muligt lyd bliver overført. 

En del kondensator mikrofoner kræver en phantom power, som er en strømforsyning der giver en spænding til mikrofonens forstærknings system. Du kan læse under den enkelte mikrofoner om den kræver en phantom power. Hvis der kræves en phantom power forsyninger er der flere muligheder, blandet er der mange mixere der har det indbygget på mikrofon indgangen. Ellers er der mulighed for at købe en ekstern phantom power forsyning. 

 

Optage mønstre

Når du vælger mikrofon findes der flere forskellige optagemønstre og nogle mikrofoner giver mulighed for at vælge mellem flere forskellige optage mønstre. Et optage mønstre kan også beskrives som retningen mikrofonen optager i. Der findes 4 populære optage mønster:

- Cardioid

- Super Cardioid

- Omnidirektionel 

- Figure Eight ( 8 tals form)

 

Cardioid optagemønster 

Cardioid optagemønster

Nok det mest anvendte optagemønster som også de fleste dynamiske mikrofoner benytter, det er et hjerteformet optage mønster som optager mest forfra, det kan bedst beskrives som hjerte der går ud fra mikrofonen. 

 

Super Cardioid optagemønster

super cardioid optage mønster

Et meget anvendt optage mønster som får lidt mindre med fra siderne og bruges ofte for at undgå at få lyde med fra omgivelserne, men dette optagemønster kræver så også at man taler mere direkte i mikrofonen. 

 

Omnidirektionel optagemønster

omnidirektionel optagemønster

Dette optagemønster er meget anvendt hvor man ønsker at fange alle lyde i et lokale. Der kan være tale om en Skype konference hvor man ligger en grænseflade mikrofon på bordet. 

 

Figure eight - 8 tals optagemønster

  figure eight optagemønster

 Figure eight bruges ofte hvor man har 2 vokaler der synger i duet, den er god til at opfange begge, både forfra og bagfra og næsten ingen lyde fra siderne. 

 

Typer af mikrofoner

Mikrofoner findes i alle afskygninger og du finder de allefleste hos os, vi har et kæmpe udvalg og fører de mest anvendte typer.  Valg af type er måske mere åbenlyd end valg af optagemønster. De mest populære mikrofon typer er lige som vi også har delt vores kategorier op:

- Sang og Vokal

- Studie

- Retningsbestemte mikrofoner

- Instrument mikrofon

- Øre mikrofoner

- Headset mikrofoner

- Trådløse mikrofoner

- Knaphuls mikrofon

- Mikrofon vindhætter

- MIkrofon tilbehør

 

Vælg den rigtige stik type

Mikrofoner kan tilslutte med flere forskellige stik typer og du kan under hver mikrofon se hvilken forbindelse type den enkelte mikrofon har, de meste brugte stik typer er, Jackstik (stort og lille), XLR balanceret og ubalanceret. og endelig bruges der isært til headset mikrofoner også nogle gange mini XLR.

 Se på dit udstyr hvilken type indgangs stik du, findes der ikke en mikrofon med det rigtige stik type kan vi sikkert hjælpe med at finde et adapterstik.

 

 

Mikrofon mærker

Der findes utroligt mange gode mikrofon mærker på markedet, men der findes selv sagt også mindre gode mærker, vi er faguddannet og har står erfaring med lyd, vi har valgt nogle af de bedste mærker på markedet, så du er sikker på den bedste mulige lydkvalitet. 

Vi arbejder især med de anerkendte Tyske mærker Img stageline og Monacor de har produceret kvalitet i mere end 50 år og bruges af mange store stjerner verden over og i mange koncertsale.

 

Vi står ved din side !

Vi er faguddannet og har mere end 25 års erfaring med lyd og vil elske at give dig et godt råd med på vejen. Vi har ikke afsluttet en handel før du er tilfreds og i mål med dit projekt. Ring eller skriv - Vi er klar til at hjælpe..

Fri fragt ved køb over 800 kr - dag til dag levering og pris garanti !