Studie mikrofoner
9 vare(r)

pr. side

9 vare(r)

pr. side

Hvor bruges studie mikrofoner ?

Ja det lyder som om det giver sig selv, en studie mikrofon bruges naturligvis i et studie og det  er da også helt rigtig, men i dag er et studie rigtig mange ting. Det kan være et proffesionelt studie til musikere, men det kan også være et hjemmestudie til sang, eller til youtube og podcast. Det under alle omstændigheder de samme udfordringer du vil have når du skal vælge din mikrofon og er dit budget begrænset er det blot endnu vigtigere at du får den rigtige type mikrofon for at opnå det bedste resultat.

 

Hvilket optagemønster skal min studie mikrofon have ?

Det afhænger meget af opgaven men generalt opnår man næsten altid det bedste resultat med en mikrofon med et cardioid optagemønster altså et hjerte formet optage mønster som optager direkte udfra mikrofon og mindske derved lyd fra reflekterende vægge og lignende. 

Cardioid optagemønster Her ser du et cardioid optagemønster.

Hvis i er 2 der skal optage lyd kan man vælge en mikrofon med 8 tals optage mønster, men det mest optimale vil være en mikrofon pr. person. Det giver det bedste resultat.

 

Hvilken type mikrofon er bedst til studie brug ?

Der findes flere typer af mikrofoner, de mest brugte er den dynamisk mikrofon, som er en mikrofon der kan tåle et højere lydtryk. Kondensator mikrofon er det fortrukne valg til studie brug da den er meget mere følsom og vil gengive lyden med en større detalje rigdom. Hvis du vil vide mere om de forskellige mikrofon typer kan du læse mere om det i vores artikel: Valg af mikrofon

 

 Vælg et godt mikrofonstativ til din studiemikrofon.

Lige som et hus ikke er noget værd uden et solidt fundament er en mikrofon ikke noget været uden et godt og solidt mikrofon stativ. Men udover det er solidt er det faktisk også vigtigt at det er støddæmpende, derudover er det vigtigt at have en såkaldt Spider (edderkop) til at hænge mikrofon i, på den måde undgår du at overfører lyde fra gulv, bord og lignende. Du kan finde et godt mikrofonstativ her: Mikrofonstativer 

 

Studie Mikrofon til Youtube.

Her kan vi klart anbefale en god USB mikrofon, vi har selv gode erfaringer med ECM-140/USB den er meget nem at bruge, kræver ingen mixer eller andre kompliceret indstillinger, den tilsluttes blot din USB port og du er klar til at optage i en top proffesionel kvalitet.

 Se ECM-140USB studie mikrofonen her i videoen 

Overvej et Popfilter

Et popfilter fjerne de fleste p lyde under de optagelser og er med til at sikre et bedre resultat. F.eks kan vi anbefale dette popfilter: WS-100 popfilter

Mikrofoner til andre formål 

Skal du optage høje lydtryk som f.eks tromme og andre instrumenter, vil en dynamisk mikrofon være et bedre valg, men valg af mikrofon kan du læse mere om i vores artikel.

 

Lad os komme med et godt råd !

Vi har 25 års erfaring med lyd og er faguddannet, og er naturligvis altid klar på at hjælpe dig med dit valg af mikrofon, fang os på telefon, mail eller chatten.