Delefilter Komponenter
1 til 21 ud af 358

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

1 til 21 ud af 358

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

 

Hvordan vælger du de rigtige komponenter til et delefilter - se videoen herover. 

Delefilter komponenter - hvad skal der bruges?

I et delefilter bruges der grundlæggende 3 typer komponenter, nemlig:

- Kondensator

- Spoler 

- Modstande

Igen kan man dele komponenterne op i forskellige grupper, eller kvaliteter om man vil. 

 

elektrolyt kondensator

Bipolar elektrolyt kondensator

Kondensatorer kan fåes i mange forskellige typer og kvaliteter. Den billigeste type er bipolar kondensatorer som oftes benyttes til det billigere højttaler byg eller hvor der kræves større kapaciteter og hvor kondensatoren ikke sidder direkte i signal vejen. 

 

Se mere om elektrolyt kondensatorer i denne video herover. Lige som du kan se hvor de kan anvende og hvor du bør overveje lidt dyre kondensatorer.

 

folie kondensator

Folie kondensator

Folie kondensator anvendes ofte i de lidt bedre delefiltre og især hvor kondensatoren sidder direkte i signal vejen. Fordelen ved film kondensator er at hysterese tabet er meget mindre og populært sagt reagere de hurtigere, en anden fordel er de holder deres kapacitet bedre end en bipolar elektrolyt kondensator.

 

 Se i videoen herover hvor du med fordel kan benytte folie kondensatorer.

 

Spoler

Der findes grundlæggende 2 typer spoler, med og uden kerne. Når man anvender en kerne er ofte for at opnå en højere induktans, dette er billigere med en jernkerne eller en ferritkerne. Ulempen er et større hysteresetab som bliver en større ulempe jo højere delefrekvens er. 

kerne spole

Jernekerne og ferrit kerne spoler

Disse spole typer anvendes ofte ved lavere delefrekvenser f.eks til en subwoofer hvor der ønskes en høj induktans og høj belastbarhed. De er lidt billigere end de forskellige typer luftspoler der findes. De kan og anvendes i delefilter til bedre højttaler, vi anbefaler dog ikke at placere dem direkte i signalvejen. Men vi bliver stadig overrasket på vores værksted for mange selv meget dyre og anerkendte højttaler mærker der anvender den type af spoler.

luftspole

Luftspoler

Den mest anvendte spoletype til high-end højtaler selvbyg. Vi anbefaler altid denne spole type til spoler placeret direkte i signal vejen, da hysteresetabet er meget mindre end ved spoler med kerne, populært sagt reagere en luftspole hurtigere.

Tykkelsen af spole tråd afhænger af hvor stor effekt der afsættes samt hvor lille en ohmsk modstand der ønkes. På alle vores Jantzen spoler finder du den ohmsk modstand opgivet så du har mulighed for at medtage den i din delefilter beregning. 

Derudover findes der forskellige spole typer hvor man har arbejdet med at få kobbertråd til at ligge tættere på hinanden. 


Mærker - delefilter komponenter
 

Igennem vores arbejde med højttalerbyg og igennem vores uddannelse som elektronik tekniker har vi har arbejdet med og målt på mange komponenter igennem de sidste 25 år. Vores valg er faldet på 2 mærker, det Danske Jantzen og der tyske Monacor.

 

Jantzen komponenter

Jantzen delefilter komponenter

Jantzen har igennem rigtig mange år arbejdet dedikeret for at lave de allebedste komponenter på markedet og er markedsledende i hele verden på high-end delefilter komponenter.  Husk vi kan skaffe alle komponenter fra Jantzen

 monacor delefilter komponenter

Monacor delefilter komponenter

Monacor har produceret kvalitets elektronik i mere end 50 år og lavere nogle rigtig gode standard komponenter til en meget fair pris. Monacor har derudover også en serie standard delefiltre til det mindre krævende højttalerbyg. Du finder alle Monacor's delefilter komponenter her på siden.

Se vores komplette udvalg af delefilter her. 

 

Brug for hjælp ?

Husk vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at designe og vælge de rigtig delefilter komponenter, du kan blot ringe, maile eller fang os på chatten.