Jack kabler signal
4 vare(r)

pr. side

4 vare(r)

pr. side

Jack-kabler signal og mikrofon

I denne kategori finder du de jack-kabler, som kan bruges til at formidle lydsignaler enten til instrumenter eller mikrofoner. Vi plejer at sige, at det er de stik, der kan koble instrumenter sammen. De fleste stik, som du finder her, er af mærket Neutrik, som er et af de førende brands inden for kvalitetskabler i optisk fiber.

 

Her finder du kabler, der kan forbinde en forstærker til guitar eller en mikrofon til lydanlæg. Signalkabler kan også kaldes for monokabler, og det vil altså sige, at funktionen af kablet kun skal formidle lyd ét enkelt sted hen - deraf mono. Med flere højttalere eller lignende kan det være nødvendigt med stereokabler.

Isolerede kabler og optimal lyd

Når du skal formidle et signal via et kabel, kan du gøre det med forskellige typer af kabler. I dette tilfælde har du sandsynligvis brug for et jackstik af størrelsen 6,3 mm. Denne type kabler sælger vi med to udgange og i forskellige vinkler. Skal du bruge et jack-kabel til signal til en guitar, kan det være en fordel med et vinklet jack-kabel med snoet, elastisk ledning, som også har navnet helix-kabel.

 

Kablerne i denne kategori er næsten altid skærmet - på engelsk ‘shielded’ - hvilket vil sige, at kablerne har en ekstra god ledningsisolation. Det mindsker støj fra kablet og giver en mere ‘ren lyd’.

Style med kabler

Afhængigt af hvad du skal bruge dit jack-kabel til, kan du vælge mellem forskellige længder og farver. En rød ledning vækker opsigt og giver ekstra opmærksomhed til dit udstyr. Alternativt kan du vælge en almindelig sort ledning for at gøre dit udstyr mere neutralt. Længderne af jack-kabler til signal og mikrofon spænder mellem 0,5 til 10 meter.

 

Søger du blot en forlænger, fordi du enten har et for kort jackstik eller ønsker at forlænge dine kabler på anden vis, er et jack-forlængerkabel en mulighed. Her får du en han og hun indgang på 6,3 mm.