Mini jack kabler
14 vare(r)

pr. side

14 vare(r)

pr. side

Mini jack kabler

Minijack kabel

Minijack kabler er de kabler, som du kan bruge til at forbinde lyd mellem bærbare enheder og højttalere. Netop fordi der findes mange forskellige typer af højttalere med forskellige porte og indgange, findes der tilsvarende forskellige minijack kabler.

 

Navnet minijack kommer af, at jackstikket er mindre end det almindelige jackstik, som du bruger til at forbinde store lydanlæg med. Med et minijack kabel er der tale om en mindre indgang, nemlig den, der sidder i din smartphone eller computer.

Varianter

Du kan få minijack kabler med overgange til forstærkere eller anlæg, og de bliver kaldt for minijack til phonokabler. Phonokablet bruges til at sætte i anlægget, mens jackstikket bliver anvendt til telefonen. Du kan desuden koble lyden fra din mobiltelefon til et sæt aktive højttalere. Aktive højttalere betyder blot, at det er et sæt højttalere med indbygget forstærkere.

 

Hvis du er på udkig efter et kabel, som giver dig mulighed for at bruge dine hovedtelefoner med et stort jackstik, skal du have fat i en form for adapter, som både har et jackstik og et minijackstik. Nogle professionelle hovedtelefoner fås med det store jackstik for, at det kan blive anvendt til mixerpulte og kobles direkte til anlæg, men i dag vil det være nødvendigt at kunne bruge dem til en computer eller smartphone også.