Phono kabel
1 til 21 ud af 29

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 21 ud af 29

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

 

Phonokabel

Et phonokabel bliver også kaldt for et RCA-kabel eller en RCA-forbinder. Hvis du er i tvivl om, hvad et phonokabels funktion er, er det først og fremmest at bære et lyd- eller videosignal. Helt generelt om phonokabler kan man sige, at de som hovedregel altid har to eller tre forskellige farver. Her ser man oftest rød, gul og hvid.

 

De hvide og røde stik formidler stereolyd, og det gule stik forbinder videosignal. Hvis du skal installere og sætte et lydsystem op derhjemme, er der gode chancer for, at du har haft brug for phonokabler. Her er det højst sandsynligt til at forbinde lydkilder, forstærkere eller højttalere.

3 ting, som du skal tjekke på phonokabler

Helt konkret bruger du et RCA-stik til at forbinde lydsignaler - for eksempel fra en DVD-afspiller til et fjernsyn. Her tilslutter du ofte kablerne i siden af fjernsynet eller bagpå, men i nogle tilfælde finder du tilslutningen på forsiden af fjernsynet.

 

Når du skal købe phonokabler, er der nogle ting, som du skal holde for øje:

-       Guldbelagt stik? Det lyder måske fornemt og dyrt, men tag ikke fejl. Et phonokabel med guldbelagte kontakter gør ikke prisen slem, men det kan derimod forbedre lydkvaliteten og kontakten mellem stik og indgang. Det er derfor en fordel at gå efter guldbelagte phonokabler.

 

-       Skærmede kabler? Når et kabel er skærmet, betyder det, at det er isoleret ekstra godt. Man må antage, at udtrykket ‘skærmet’ kommer fra at skærme for støj, da det netop er isoleringens funktion. En god isolering i selve kablet mindsker den elektroniske, summende lyd, som du får fra kablet, og det giver mere plads til en ren og skarp lyd fra dine anlæg. 

 

Varianter af lydkablet

  • Det er også muligt at erhverve sig en forbindelse mellem et minijackstik til et phonokabel. Dette ønsker du sædvanligvis, hvis du vil forbinde lyden fra en smartphone til et stationært lydanlæg. Her sættes minijackstikket i din smartphone, som du også gør, når du sætter hovedtelefoner deri. Phonokablerne sætter du i anlægget.

 

  • En anden type phonoforbindelse er via et såkaldt Y-phonokabel. Denne fungerer som en splitter, som ‘splitter’ forbindelsen mellem to forskellige enheder. Her er der som regel tale om at forbinde en forstærker og en subwoofer.

 

  • En tredje type af phonokabler er forlængere. Her forlænger du phonokablets forbindelse via et kabel, som i den ene ende har de klassiske phonokontakter og i den anden ende hun-indgange.

Phono Kabel og signal kabel i alle kvaliteter og priser.

Vi har markeds største udvalg af phonokabler. det er afgørende for at opnå en god lyd at have signal kabler i en god kvalitet. Vi har forskellige serie af kabler så vi har til ethvert ønske og behov. I hver serie finder du forskellige længder. De er alle i en super kvalitet i forhold til prisen. Du kan klikke videre og læse mere om de forskellige serier.

Se vores udvalg af løse phonostik