Elektrolyt
1 til 21 ud af 41

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 21 ud af 41

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Elektrolyt

Elektrolyt kondensator 1,00 - 330 uF 100 DC 10 % NP

Bipolar elektrolyt kondensatoren er den billigste måde at lave et delefilter på i en højttaler. Vores bipolar elektrolyt kondensatorer har et lavt i forhold til en almindelig bipolar elektrolyt kondensator da disse typisk ikke helt er oppe til opgaven. Hvis tabet er for stort, er det skyld i at delefrekvensen kan ændres og varmen afsat kan øge modstanden, dermed lave det man kender fra transistorer lave et såkaldt run-away som resultere i at den eksplodere. Derfor er det vigtigt at tabet er lavt som i vores bipolar elektrolyt kondensatorer.

Du kan fint bruge bipolar elektrolytter til projekter hvor klarhed og afslappet gengivelse i fin Hi-fi kvalitet ikke er målet, men hvor mere drejer sig om at beskytte højttalerenhederne og få den rigtige impedans, her løser den bipolar elektrolyt opgaven ligeså godt som film kondensatoren, men den vil havde en hårdere og mindre detaljeret lyd.

Hvis du gerne vil spare på kondensatorer er priorteten at den serie forbundet kondensator der deler den højeste frekvens skal være den i bedste kvalitet og den kondensator der er parallelt forbundet og som opererer ved de laveste frekvenser kan havde den laveste kvalitet i dit design.

Den bipolar elektrolyt har også en brændetid som er betydelig lavere end film kondensatoren, det større tab vil afgive mere varme og siden den indeholder væske vil den tørrer ud og tilegne lyden mindre detalje og hårdere gengivelse. Derfor kan man klart forbedre en ældre højttaler ved at skifte disse, specielt i filteret til diskanten. Kan du finde råd til en film kondensator vil du blive overasket over genvindsten hvis du søger en forbedring