Hvad er airplay ? – og hvordan fungere apple airplay ?

Læs om apple airplay - hvad er airplay og hvordan fungere det ? 

Airplay er for dig der bruger et apple produkt og/eller produkter der understøtter airplay. Airplay er en funktion udviklet af apple som gør det rigtig nemt for apple brugere at koble flere enheder sammen. Det kan f.eks være at spille musik eller film fra din iphone på dit apple Tv eller en højttaler der understøtter airplay. Du har også mulighed for nemt at dublere din fra din ipad eller iphone. Feks hvis du spiller et spiller eller ser en youtube film kan du nemt dublere din skærm til dit apple tv så dine venner eller familie kan se med. 

Slut med scart og HDMi stik

Normalt skal du koble din enheder til med scart eller HDMI stik når du forbinde dine enheder med TV'et,med airplay bliver det hele helt trådløst og kabelfrit. Det eneste det kræver er at apple tv. 

På samme måde med Lyd

På helt samme måde fungere det md lyd og musik, hvis du lytter til musik på din iphone eller ipad kan du nemt overføre musikken til din højttaler eller anlæg hvis det understøtter airplay.

Hvordan virker airplay

For at airplay skal fungere kræver det at begge enheder er på samme netværk, da airplay benytter en standard Wi-fi 802.11N forbindelse til overførsel at lyd og billede. Der er derfor ikke nødvendigt at benytte en apple airport som internet forbindelse, alle standard wi-fi forbindelse kan benyttes til overførsel med airplay. 

Når du skal overføre lyd eller billede klikker du blot på airplay iconet inde i den app du vil overføre fra og vælger den enhed der skal overføres - 2 sekunder efter høre du nu lyden på din højttaler eller se filmen på dit apple tv.  

Se streamings produkter

Apple Airplay - hvad med  lydkvaliteten ?

Hvis du overvejer at benytte airplay er et nærliggende spørgsmål, hvad med lydkvaliteten.  I forhold til bluetooth som ofte ned sampler Lyden og dermed  får du et tab af bits og lyden forringes, sender airplay  16bit - 44,1 kHz som er Cd-kvalitet. 

Apple benytter deres ALAC format (Apple Lossless Audio Codec)  som kan håndtere en datatæthed på optil 120 Megabit i sekundet. Så uanset hvilken kvalitet din lyd er i vil apple air play overfører lyden i cd-kvalitet. 

Kun hvis du benytter det High-end format der kaldes "Hi-res" vil du oplever en forringelse af lydkvaliteten ved overførelse  med airpay. 


Hvad er Hi-Res ? 

Hi-res er et audio format der benyttes at audiophiles  verden over, det er et 24 bit - 192 kHz format, dette format vil blive downsamplet med airplay til lossless / Cd kvalitet. 

Hvilke typer indhold kan overføres med airplay ?

Du kan stort set overfører alle former for media indhold med airplay.  Feks. 

  • Film
  • Lyd og musik
  • Youtube
  • Spil

Det eneste du skal være opmærksom på er at den app du  bruger skal understøtte airplay, det gør de fleste app's dog heldigvis. 

Hvordan kobler du dine nuværende højttaler eller anlæg til airplay.

Hvis du allerede har et godt stereoanlæg eller aktive højttaler og kan vil benytte dem sammen med airplay kan det heldigvis nemt lade sig gøre. Du skal blot bruge en airplay 2 streamer  M20


Facebookgoogle_plusmail

Leave a comment: