Hvad er airplay ? – og hvordan fungere apple airplay ?

Airplay Hvad er airplay ?

Airplay: Introduktion. 

airplay logo

AirPlay er en teknologi udviklet af Apple, der blev lanceret i 2010. Det gør det muligt at streame musik, videoer og andre medier fra en Apple-enhed til en anden enhed, såsom en højttaler, tv eller projektor. AirPlay oprindeligt kun støttede musikstreaming, men senere opdateringer tillod også streaming af video og andre medier.

Det fungerer ved at oprette en trådløs forbindelse mellem enhederne, så du kan nyde dit indhold uden at skulle lede efter en ledning eller en anden forbindelse. AirPlay er en nem måde at dele dine yndlingsmedier med familie og venner på, eller for at nyde indhold på en større skærm.

Siden lanceringen har AirPlay været en populær funktion for Apple-brugere og har været inkluderet i en række enheder, herunder højttalere, tv og projektorer fra førende mærker. Det er også blevet imødekommet af en række tredjepartsudviklere, der har oprettet løsninger til at integrere AirPlay-funktionalitet i deres egne enheder.

Wiim mini Airplay streamer 

Det nyeste bud på en Airplay 2 streamer, der giver mulighed for multirumslyd og 10 bånds EQ


Læs om apple airplay - hvad er airplay og hvordan fungere det ? 

Airplay er for dig der bruger et apple produkt og/eller produkter der understøtter airplay. Airplay er en funktion udviklet af apple som gør det rigtig nemt for apple brugere at koble flere enheder sammen. Det kan f.eks være at spille musik eller film fra din iphone på dit apple Tv eller en højttaler der understøtter airplay. Du har også mulighed for nemt at dublere din fra din ipad eller iphone. Feks hvis du spiller et spiller eller ser en youtube film kan du nemt dublere din skærm til dit apple tv så dine venner eller familie kan se med. 

Slut med scart og HDMi stik

Normalt skal du koble din enheder til med scart eller HDMI stik når du forbinde dine enheder med TV'et,med airplay bliver det hele helt trådløst og kabelfrit. Det eneste det kræver er at apple tv. 

På samme måde med Lyd

På helt samme måde fungere det md lyd og musik, hvis du lytter til musik på din iphone eller ipad kan du nemt overføre musikken til din højttaler eller anlæg hvis det understøtter airplay.

Hvordan virker airplay

AirPlay er en smart og enkel måde at dele indhold mellem dine Apple-enheder og andre enheder, der understøtter AirPlay. Funktionen er blevet en fast bestanddel af Apple's produkter, og har gjort det nemmere end nogensinde før at dele medier og spil mellem enheder.

AirPlay opretter en trådløs forbindelse mellem enhederne ved hjælp af standard Wi-Fi 802.11n-teknologi. Det betyder, at du ikke behøver at koble enhederne sammen med kabler eller ledninger. Alt du skal gøre er at klikke på AirPlay-ikonet i den app, du vil overføre fra, og vælge enheden, der skal modtage indholdet. Begge enheder skal være på det samme netværk for, at AirPlay skal virke. Du kan bruge en standard Wi-Fi-forbindelse til overførsel med AirPlay.

Det gør det nemt og hurtigt at dele indhold mellem enhederne. Du kan spille musik eller film fra din iPhone på din Apple TV eller højttaler, der understøtter AirPlay. Du kan også nemt duplicatere skærmen på din iPad eller iPhone, så dine venner eller familie kan se med. Når du overfører indhold med, oplever du en glat, flimmerfri overførsel med god lydkvalitet.

I alt er AirPlay en meget praktisk funktion, der gør det nemt at dele indhold mellem enhederne. Så hvis du ønsker at nyde en problemfri oplevelse med mediedeling, er det must-have for dig. 

Airplay streaming her

Apple Airplay - hvad med  lydkvaliteten ?

Når det kommer til at afspille lyd på dine enheder, er lydkvaliteten naturligvis en væsentlig faktor. Hvis du overvejer at bruge AirPlay, er det et relevant spørgsmål, hvad med lydkvaliteten.

I modsætning til Bluetooth, der ofte ned sampler lyden og dermed resulterer i et tab af bits og en forringelse af lyden, sender AirPlay 16-bit, 44,1 kHz, som er CD-kvalitet.

Apple bruger deres eget ALAC-format (Apple Lossless Audio Codec), som kan håndtere en datatæthed på op til 120 megabit pr. sekund. På denne måde sikrer AirPlay, at lydkvaliteten bevares, uanset hvilken kvalitet din oprindelige lyd har.

Kun hvis du benytter det High-end format, der kaldes "Hi-res", vil du opleve en forringelse af lydkvaliteten ved overførsel med AirPlay.

Hvad er Hi-Res ? 

Hi-res er et audio format der benyttes at audiophiles  verden over, det er et 24 bit - 192 kHz format, dette format vil blive downsamplet med airplay til lossless / Cd kvalitet. 

"Hi-Res" er et betegnelse for high-resolution audio, og det refererer til lydkvaliteten, der er højere end den traditionelle CD-kvalitet (16-bit, 44.1kHz). Hi-Res lyd er typisk 24-bit og har en samplerate på 48kHz eller højere, hvilket giver en dybere og mere detaljeret lydkvalitet.

Lyd i Hi-Res-formatet er designet til at give en naturlig og realistisk lyd, der er tættere på den oprindelige lydoptagelse. Dette format anvendes ofte til professionelle musikproduktioner og er blevet populært blandt musikelskere, der ønsker den bedst mulige lydkvalitet.

Hvilke typer indhold kan overføres med airplay ?

Du kan stort set overfører alle former for media indhold med airplay.  Feks. 

  • Film
  • Lyd og musik
  • Youtube
  • Spil

Det eneste du skal være opmærksom på er at den app du  bruger skal understøtte airplay, det gør de fleste app's dog heldigvis. 

Få AirPlay til dine højttalere: To nemme muligheder.

Hvis du allerede har et godt stereoanlæg eller aktive højttaler og kan vil benytte dem sammen med airplay kan det heldigvis nemt lade sig gøre.

For at få Apple's AirPlay til dine nuværende højttalere eller lydanlæg, er der to nemme løsninger:

  1. Køb en forstærker med indbygget AirPlay: Dette er den nemmeste og mest direkte måde at få AirPlay til dine højttalere. En AirPlay-aktiveret forstærker gør det muligt at tilslutte dine højttalere direkte til din Wi-Fi-forbindelse, så du kan afspille musik fra din iPhone, iPad, Mac eller Apple TV.
  2. Køb en AirPlay receiver: Hvis du allerede har et lydanlæg, men ønsker at tilføje AirPlay-funktionalitet, kan du vælge at købe en AirPlay receiver. Dette er en boks, der kan tilsluttes dit lydanlæg og modtage AirPlay-streaming fra din Apple-enhed. Dette er en nem og billig måde at opgradere dit lydanlæg til at understøtte AirPlay.
  1. Uanset hvilken løsning du vælger, er du garanteret en nem og trådløs måde at afspille musik fra din Apple-enhed på dine højttalere eller lydanlæg med krystallklar lydkvalitet. Så grib chancen for at opleve musikken på en helt ny måde med AirPlay!

Airplay 2 - Hvad er Airplay 2 ?

AirPlay 2 er en opgradering af den oprindelige AirPlay-teknologi, der blev introduceret af Apple i 2011. Med AirPlay 2 har du adgang til nogle nye funktioner og fordele, herunder muligheden for multirumslyd.

Med AirPlay 2 kan du nemt dele musik, videoer eller andre medier på tværs af dine Apple-enheder og på kompatible højttalere og lydanlæg. Dette betyder, at du kan sende lyd til mere end én højttaler på samme tid, så du kan opleve lyd i hele dit hjem.

AirPlay 2 understøtter også en bedre samspil med HomeKit, Apples smart-hjemmestyringsteknologi, hvilket gør det nemmere for dig at styre dine højttalere og lydanlæg fra din iPhone, iPad eller Mac. Du kan endda tænde og slukke højttalerne med stemmestyring via Siri.

Desuden giver AirPlay 2 dig mulighed for at afspille samme lyd i hele hjemmet, eller du kan afspille forskellige lyd i forskellige rum på samme tid. Dette gør det muligt for dig at skræddersy din lydoplevelse i hvert rum, eller at dele musik med dine venner og familie i alle rum i huset.

Alt i alt er AirPlay 2 en stor opgradering, der giver dig bedre kontrol over lyden i dit hjem og gør det nemmere at dele medier med dine enheder og højttalere.

FAQ Airplay

FAQ om AirPlay:

Q: Hvad er AirPlay? A: AirPlay er en teknologi udviklet af Apple, der gør det muligt at streame musik, videoer og andre medier fra en Apple-enhed til en anden enhed, såsom en højttaler, tv eller projektor.

Q: Hvordan virker AirPlay?

A: AirPlay opretter en trådløs forbindelse mellem enhederne ved hjælp af standard Wi-Fi 802.11n-teknologi, så du ikke behøver at koble enhederne sammen med kabler eller ledninger. Begge enheder skal være på det samme netværk for, at AirPlay skal virke.

Q: Hvilke enheder understøtter AirPlay?

A: AirPlay er blevet inkluderet i en række enheder, herunder højttalere, tv og projektorer fra førende mærker. Det er også blevet imødekommet af en række tredjepartsudviklere, der har oprettet løsninger til at integrere AirPlay-funktionalitet i deres egne enheder.

Q: Hvad er AirPlay 2?

A: AirPlay 2 er den seneste version af AirPlay, der giver mulighed for multirumslyd og 10 bånds EQ.

Q: Hvor nemt er det at bruge AirPlay?

A: AirPlay er en smart og enkel måde at dele indhold mellem dine Apple-enheder og andre enheder, der understøtter AirPlay. Alt du skal gøre er at klikke på AirPlay-ikonet i den app, du vil overføre fra, og vælge enheden, der skal modtage indholdet.

Q: Kan jeg bruge AirPlay uden ledninger?

A: Ja, AirPlay opretter en trådløs forbindelse mellem enhederne, så du kan nyde dit indhold uden at skulle lede efter en ledning eller en anden forbindelse.

Q: Er AirPlay kun tilgængeligt for Apple-brugere?

A: Ja, AirPlay er kun tilgængeligt for Apple-brugere og kræver en Apple-enhed for at fungere.


Facebookgoogle_plusmail

Leave a comment: