Tweeter
12 vare(r)

pr. side

12 vare(r)

pr. side

Tweeter

Tweetere - kæmpe udvalg

Hos bekent.dk forhandler vi tweetere. Vi har alt inden for tweetere; horn-tweetere, dome tweetere pg piezo tweetere. Vi har 25 års erfaring med højtalerbyg, så kontakt os endelig for at finde svar på dit spørgsmål.

Hvad er en tweeter?

En tweeter er en højttaler, der gengiver højere lydfrekvenser. Derfor skal en tweeter kombineres med en højtaler, der gengiver andre frekvenser. Det er nødvendigt for, at hele den optagede lyd kan høres. Tweeter, som er gennemsnitlig, vil udsende frekvens fra omkring 2000 Hz og over. 20.000 Hz er grænsen for menneskets hørelse, men faktisk kan nogle tweetere producere endnu højere frekvenser.

Det er muligt at købe forskellige slags tweetere. Du kan læse om dem her. En kegle-diskant ligner en almindelig højtaler, men den er lavet med en lettere og tyndere kegle, der bevæger sig hurtigere og undertrykker bevægelse ved lavere frekvenser. Kuppeltwitter bruger en let stemmespole. Det er i midten af højtaleren og indeni en lys kuppel. Dome-tweeters har en mere nøjagtig lydgengivelse, og derfor er de også dyrere.  

Piezo-diskanten bruger en piezo-elektrisk krystal som reaktion på spændingen. Den bruger ikke magneter. Elektrostatisk tweeter har huller i for og bag, og her får elektrostatiske opladninger højtaleren til at pulse med musikken.

Se vores komplette udvalg af Højttalerenheder 

Horn-tweetere leder output i en bestemt rening. Man bruger oftest horn- og kuppeltweetere til stereoanlæg i hjemmet.

Dome er i stand til at brede lyden mere ud. Tweeterne fungerer bedst, når de peger lige på dig, og med en dome højtaler kan lyden bredes ud, og den har god lydfordeling.

Kontakt os endelig

Du er altid velkommen til at kontakte os for at få svar på dine spørgsmål. Er du en nørd? Henvend dig endelig – vi er nemlig også lydnørder. Uanset hvilket spørgsmål du har, vil vi forsøge at besvare det så godt som muligt eller guide dig til et sted, hvor du kan finde svar.