Bånddiskant
2 vare(r)

pr. side

2 vare(r)

pr. side

Bånddiskant

Bånddiskanter 

Vores RBT serie er Bånddiskanter som er kendt for en meget nuanceret, behagelig og luftig lyd, og er brugt i mange high-end løsninger.

De har altid fantastisk frekvens og impedans karakteristik, som giver dem utrolig god respons forbi høregrænsen med en meget lineær impedans, og som resultere i at impedans korrektion ikke er nødvendig.

Bånddiskanten består af en tynd film ophængt i et magnetfelt. Filmen har en meget lav modstand i forhold til en traditionel svingspole, derfor har disse diskanter en indbygget transformator, til at hæve impedansen til noget forstærkeren kan klare. Dette giver den fantastiske linær impedans.

Se vores komplette udvalg af diskanter her

I denne kategori finder du også typen Air-motion radiator som også er en film ophængt i et magnetfelt ligesom bånddidskanten. Her er filmen foldet mange gange som en harmonika, der gør at den ha ret kæmpe stort membran areal, som resultere i at  meget luft kan blive bevæget. Det giver stor følsomhed og dynamik der kan følge med et stort symfoniorkester og stadig definere hver enkelt instrument, således trods de store transienter vil du fjerne lytte trætheden som er normal at få efter nogen tids lytten, hvor der er opbrud i perspektivet.

Den fysiske natur af bånddiskanter og airmotion radiators gør at de er fænomonale til blæse og stryger musik, da båndet vil nærmest havde en lignene propagation henover båndet som de stående bølger i et blæse eller stryger instrument. Derfor til klassisk musik er det svært at finde et mere naturligt valg.

 

Vælg den rigtige delefrekvens til din bånddiskanter

Lydspredningen er typisk ideel med bred horizontal spredning, og smal spredning vertikalt. Dette åbner konstruktions muligheder, hvor du kan placere flere diskanter over hinanden, i et såkaldt array, grundet den smale lydspredning vertikalt.

Det man skal være på vagt over for med bånddiskanter, er deres typisk høje resonans frekvens. Hvis ikke delingen i delefilteret er lagt højt eller evt. skarp delt, kan du hurtigere komme i problemer med forvrængning, i det at diskanten uheldigvis bliver belasted ved dens resonans frekvens.

Monacor, Tyskland står for produktionen af disse diskanter og har leveret kvalitets enheder de sidste 50 år, vi har erfaringer med deres enheder siden 1990 og kan varmt anbefale dig at prøve disse high-end enheder.

Lad os hjælpe !
Vi er altid klar til at hjælpe med dit design, og sammen kan vi få den famøse engle lyd fra disse meget fine diskanter.