XLR linie og mikrofon kabler
19 vare(r)

pr. side

19 vare(r)

pr. side

XLR linie og mikrofon kabel

XLR-kabler er det kabel, som musikere svinger rundt med på scenen, når de optræder.  Mikrofonkablet tilkobles en mikser eller en forstærker, og det gør du henholdsvis med XLR-kablets han og hun.

 

Vær opmærksom på, at et XLR-kabel fås med et forskelligt antal kontakter. Dette skal du selvfølgelig tjekke op på, før du køber dit XLR-kabel, så det passer til den mikrofon, guitar eller mikser, som kablet skal sættes i.

Mikrofonkabler - værd at vide

Det er naturligvis ikke altid, at du har brug for XLR-indgang til XLR-udgang. I mange tilfælde, særligt ved tilkobling af mikrofon, har du brug for en XLR-indgang og et stort jackstik. Denne forbindelse er det mest typiske mikrofonkabel, som også er det, der ofte følger med i et mikrofonsæt. XLR til XLR bruger man, som du måske kan regne ud, til at forlænge forbindelsen.

 

Vi fører de bedste XLR-kabler og mikrofonkabler. De fleste er fra brandet Neutrik, som er specialister i kabler til privat og professionelt brug. Neutrik er kendt for at producere kvalitetskabler, som er godt isolerede og støjsvage på den måde, at lyden via sang eller musik går rent igennem med minimal elektrisk støj.

 

Her skal du særligt holde øje med, om kablerne er ‘balancerede’. Det betyder, at de har to signalledere i plus og minus og en kontakt, som giver jordforbindelse. Det giver klart en bedre lyd end ved ubalancerede kabler.