Lyd kabler
1 til 21 ud af 48

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 21 ud af 48

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lydkabler - stort udvalg af lydkabler.

Når du skal koble lyd til diverse anlæg, forstærkere eller højttalere, kræver det forskellige typer af lydkabler. På grund af smartphonens dominans er AUX-kablet i dag blevet allemandseje, men et AUX-lydkabel er blot ét ud af mange. Lydkabler kan desuden have forskellige funktioner. De kan for eksempel forlænge lyd eller overføre lyd fra ét sted til et andet.

De mest populære lydkabler brugt i private hjem

Blandt de mest populære lydkabler, som anvendes i private hjem, finder du, som allerede nævnt, AUX-kablet. Et AUX-kabel kaldes også et jackstik, men den korrekte betegnelse vil her være minijack. Denne type kabel findes i 2 forskellige formater - 3,5mm 3 polet eller 4 polet. Et vanligt smartphone hovedtelefon stik er 3.5 mm minijack. Det 3 polet jackstik har 2 plast ringe på selve stikket, som kun til lyd i forbindelse med smartphones, tablets og bærbar computer. Det 4 polet jackstik har 3 plast ringe på selve stikket, som har udover lyd, også mikrofon forbindelse til smartphones, tablets og bærbar computer.

Der findes mange andre populære lydkabler, som tilbyder en eftertragtet funktion i det private hjem. For at koble lyden fra en forstærker til en lydafspiller har du brug for et phonokabel. Phonokabler findes i mange forskellige afskygninger og størrelser. Særligt phonokabler med guldbelagte stik er en populær vare. Hvis du tænker, at det er at overdrive at skulle have guld på dine lydkabler, er der faktisk en mening med galskaben. Guldet giver en bedre forbindelse, i det guld ikke irre så nemt som kobber og specielt sølv irre hurtigt. Og bare rolig, du bliver langt fra ruineret.

 

Er der én i huset, som spiller guitar, synger i mikrofon eller mixer musik? I tilfælde af at det gør sig gældende, er du måske på jagt efter et såkaldt XLR-kabel. Et XLR-kabel er ikke nødvendigvis ét af de mest gængse lydkabler, men det kan i høj grad bruges i det private hjem, hvis du er en del af en musikgal familie. XLR-kabler bruges udelukkende til overførsel af lyd fra musikinstrumenter eller mixerpulte. XLR-kabler findes både i mono-versioner og stereo-versioner. Her er forskellen antallet af ‘stik’, som vil være fordoblet ved stereo-versioner.

Han og hun - hvad betyder det?

I din søgen efter det helt rigtige kabel kan du være stødt på termerne ‘han’ og ‘hun’. Hvis du tænker, at det er lige i overkanten af have et personligt forhold til dine kabler og personliggøre dem med betegnelser som ‘han’ og ‘hun’, kan du tage den helt med ro. Der findes nemlig en ganske logisk forklaring.

 

Måske har du allerede regnet den ud, men kablerne har fået tildelt køn på grund af deres lighed med kvindelige og mandlige kønsorganer. Betegnelsen ‘han’ og ‘hun’ finder du blandt andet hæftet på AUX-kabler, hvor du kan finde kabler i udgaver som ‘han og han’, ‘hun og hun’ og ‘hun og han’, alt afhængigt af hvad du har brug for. Også ved det multifunktionelle kabel HDMI kan du betegne de to forskellige ender som ‘han og hun’.

 

Betegnelserne hjælper dig med at søge efter type af stik, og det kan desuden være yderst behjælpeligt, når en fagmand skal sætte sig ind i, om du er i en situation, hvor du skal sende eller modtage lyd.

Split lyden

Måske leder du efter et kabel, som kan ‘splitte’ lyden i to. Et typisk scenarium er, når to personer med hver sit set hovedtelefoner og gerne vil lytte til noget fra det samme device. Dette kan du få til at ske ved at splitte lyden via en minijack adapter , som har ét jack-hanstik, der sættes i dit device, og to hunstik, hvori du sætter de to sæt af hovedtelefoner.

 

Der er mange andre situationer, hvor du måske ønsker at splitte lyden eller forlænge den. Skal du eksempelvis koble dit fjernsyn til en højttaler via et stik, kan du enten bruge et dobbelt jackstik eller et dobbelt højttalerstik afhængig af den højttaler, som du skal bruge.

 

Det eneste, som du skal sikre dig, før du køber stikket, er naturligvis størrelsen på din indgang samt viden om hvilken højttaler, som du har. Her kan det være nødvendigt, at du finder tommestokken frem og konkret måler op, hvor bred diameteren på din indgang er. Alternativt kan du tjekke beskrivelsen af produktet, hvori diameteren vil være angivet under ‘Ø’. Ø er den tekniske betegnelse for diameter.

Forlæng lyden

Du kan forlænge lyden, for eksempel med en minijack-forlænger, hvis det drejer sig om at forlænge lyden fra din telefon eller computer til en højttaler. Grunden til at forlænge lyd er ofte den konkrete afstand mellem det device, der afspiller lyd, og det device, som skal distribuere lyden i rummet - altså højttaleren eller forstærkeren.

 

Her kan du anskaffe dig en forlænger, som i princippet er en kopi af den forbindelse, som du har allerede - blot længere. Du kan forlænge lyden fra en smartphone til en højttaler med kabler på op til cirka 10 meter. Hvis du ikke har en bluetooth-højttaler, vil dette være optimalt, så du ikke skal gå frem og tilbage for at skifte sang eller lignende. Skal du koble lyden fra din smartphone til en forstærker, er det dog en forlænger mellem et jackstik og et phonokabel, som du skal have fat i.