XLR kabler
7 vare(r)

pr. side

7 vare(r)

pr. side

XLR-kabler

Et XLR-kabel er et kabel, der overfører lyd. XLR-kablet forekommer som oftest i en 3-polet udgave, men det findes også i henholdsvis 5- og 7-polede udgaver. At kablet forekommer i en 3-polet udgave betyder, at kablet overfører lyd via 3 poler eller stik, om man vil. Et XLR-kabel benyttes ofte, når lydudstyr skal sammenkobles som eksempelvis mellem et par højtalere og en mixer.

Brug af XLR-kabler

Som allerede nævnt bliver XLR-kabler ofte anvendt, når lydudstyr skal sammenkobles. Derfor bliver det dagligt brugt inden for den professionelle musikverden, hvor det er ideelt i forbindelse med eksempelvis sceneoptrædener. Kablet benyttes nemlig også til at forbinde en mikrofon med en forstærker, og kablets robusthed gør det netop ideelt i professionelle sammenhænge.

 

Når lydteknikere stiller en scene op, er det et krav, at udstyret kan holde til lidt af hvert. Der kan forekomme mange stød, og udstyret bliver koblet fra og til rigtig mange gange, hvorefter det bliver pakket ned og op igen. Professionelle brugere gider ikke dårlig kvalitet, og derfor er XLR-kablet altså et af de mest udbredte kabler inden for den professionelle lydverden.

 

Om du er professionel eller amatør, betyder dog ikke det store i forhold til at anvende kablet, men den professionelle lyd af høj kvalitet er kendetegnende for XLR-kabler - medmindre de er defekte. Fordelene er mange ved XLR-kablet, og har du eksempelvis brug for et kabeltræk over mange meter, så er XLR-kablet også ideelt til dette formål.