Horn driver
2 vare(r)

pr. side

2 vare(r)

pr. side

Horn driver

Kompressions drivere 

Noget at det mest brugte til professionelle højttalere til højere frekvenser er kompressions driveren, men den er samtidig også omgivet af lidt mystik, i det man selv skal sammensætte den med en horntragt og salget af udskiftnings svingspoler er lige ved siden af.

 

Kompressions driveren har bevægelsen af svingspolen inde i et kammer for at lave et højere tryk, og her i navnet. Det høje tryk går nu ud i en gang som horn formet inde i selve driveren, herfra forbinder du nu en tragt som har til opgave at lave dette tryk om til hastighed ud i luften, som gør at lyden bliver skudt i en bestemt retning, og med ekstra følsomhed. Dette er også det man kalder for en akustisk impedans tilpasning, idet vi tilpasser lufttrykket fra hornet til bedre matche det atmosfæriske tryk i luften i rummet.

 

Derfor har kompressions driveren typisk 103dB til 113dB i følsomhed, som gør at de spiller fantastisk højt på små forstærker effekter.

 Se vores Komplette udvalg af højttalerenheder her

Horntragten har en effekt overfor hvilke frekvenser den lave denne luft impedans tilpasning til. Hvis du kigger i dataerne under vores Horntragte kan du se hvilke frekvenser de forstærker med, og selve driverne har således også et frekvensområde opgivet og dermed kan du lave vurderingen af hvilke komponenter du vil bruge ud fra opgaven.

 

Høj følsomhed på kompressions driver

Den høje følsomhed gør at horndriver kombinationen er oftes kombineret med ring-radiator diskant, også kendt som en bullet diskant. Det skyldes at ring-radiatoren er noget af det eneste som kan følge med den følsomhed at horndriveren har. Det skyldes at ring-radiatoren rent faktisk også er en kompressions driver, blot designet til kun at koncentrere sig om de høje toner.

 

Man kan bestemt dæmpe en horn-driver med modstande, som gør at de kan tåle uhyre store mængder effekt. Forestil en horndriver på 107dB der skal matche en ellers meget effektív bas på 101dB, det vil sige 6dB skal dæmpes, dermed ¾ af effekten skal laves til varme i stedet. Er din horndriver på 50W rms vil den så kunne tåle en belastning på 200W rms sammen med dette dæmpeled.

 

Der er 2 typer standard montage, hvor 35mm gevind er den mest almindelige, den anden montage er en flange hvor der så er skåret gevind i driveren, og der er huller i horntragtens flange hvor skruerne stikkes igennem og skrues fast i driveren.

 

Typisk bruger man 1” drivere (25mm) til diskant, og 2” drivere (50mm) skal der typisk til for at bevæge luft nok til mellemtone, men reglen har masser af undtagelser og du kan finde frekvensområdet i data bladet.

Lad os hjælpe !

Her finder du vores udvalg af horn driver, vi fører de bedste horn driver fra Tyske Img stageline. Hvis du mangler en tragt til din horn driver kan du finde dem her: Horn tragte

Vores horn driver kan bruges som udskiftning af horn driver i mange mærker af højtaler og vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige.