USB Stik og kabler
3 vare(r)

pr. side

3 vare(r)

pr. side

USB Stik og kabler

USB Stik og kabler

Her finder du vores udvalg i USB  stik og kabler, allesammen i en top kvalitet til skarpe priser.

 

Hvordan vælger du USB kabel?

Der er efterhånden mange forskellige stik typer i USB familien, og det kan være en svær opgave at vælge hvilken type der vil være ideel til dit brug.

Mange kabler bliver også lavet i dag, uden hold i hvad der er ideelt.

Siden USB (Universal seriel bus) blev lanceret, er den blevet genintroduceret nu for anden gang, med USB 3.0 som er ca. 10 gange hurtigere end USB 2.0 i teorien, men i de fleste test ser ud til at være 2,5 gange hurtigere på en given fil størrelse.

Til nuværende lyd udstyr og audio fil formater, er der rigeligt af data hastighed i USB 2.0. Men her vil jeg også sige at USB 2.0 bør som minimum være dit valg, grundet en bedre afskærmning, i forhold til standard USB. Hvis der ikke er opgivet hvad type USB version det er, kan du se det på hastigheden af data overførelse. En USB 2.0 kan overføre op til 480 Mbps og USB 3.0 hele 5Gbps.

I billedet øverst kan du se de 2 mest almindelige typer, Type A til venstre og Type B til højre.

Årsagen til at man har 2 slags stik på et kabel, er for at man ikke uheldigvis forbinder 2 printere til hinanden igennem USB, eller andre typer enheder.

Det er vigtigt dit USB 2.0 kabel ikke er længere end 5 meter, ellers bliver dit propagation delay for langt. Det betyder at tiden fra output til input for lang. Bruger du et USB 3.0 kabel er det max. 3 meter med samme begrundelse. Grunden til man får et propagation delay er på grund af at lederne i kablet er twisted, det har man gjort for at undgå støj (EMI).

Støj er vigtigt at holde ude af sin signal vej, grunden er at data til audio signal skal sendes Isochronous, som betyder at det er et flow af data der ikke bliver checked (no CRC). Hvis data bliver beskadiget, bliver nyt ikke sendt. Dermed kan du havde ting der forsvinder eller små smæk og knitre lyde i dine højtalere eller hovedtelefoner.

Her har et USB 2.0 kabel for at bære navnet som standard, en skærm og lederne twisted for at beskytte imod EMI. Ved et USB 3.0 kabel har du 2 skærme og twisted ledere, og dermed automatisk et bedre kabel.

Du skal være opmærksom på at langt de fleste USB apparater i audio verden, bruger USB Type B. Problemet er at der er en ekstra leder i en USB 3.0 i forhold til USB 2.0. Det gør at du fysisk ikke kan bruge et USB 3.0 kabel hvis du har med et Type B stik at gøre. Se billedet nedenfor til venstre.


Men grundet den bedre skærm, kan jeg klart anbefale et USB 3.0 kabel, hvis det drejer sig om et Type A til Type A USB kabel.

USB kabel til High-end lyd !

I et high-end lydbillede skal lydende kreeres ikke bare rent, det er det mindste af det, men lydende skal også lande i perfekt timing i forhold til den oprindelige optagelse. Her har dit kabel alt for lidt effekt til at præge i større grad. Hvad der virkelig spiller ind er hvorvidt din takt giver i data behandlingen er præcis og ensartet, hvad vi snakker om her er det som hedder din clock puls.

Din computers clock puls er for ustabil til et en god lytte oplevelse, den kan ændre sig hvis der er operationer lige pludselig den også skal bruge clock puls til. Derfor skal i din DAC som omdanner digital signalet til analog signalet, være af en af en bestemt teknologi i din afspiller som bruger det der hedder asynchronous clock. Dette betyder at den pågældende DAC har indbygget sin egen krystal som takt giver, og dermed ikke bruger computerens egen.

I konklusion bør du vælge til lyd systemer, et velskærmet USB 2.0 kabel.